Hitta rätt i bostadsdjungeln

DET KAN VARA MINST SAGT KNEPIGT ATT HITTA BOSTAD I STOCKHOLM. HÄR HAR VI SAMLAT VÅRA MEST MATNYTTIGA LÄNKAR.


Akademisk kvart

Att annonsera på Akademisk kvart är gratis, allt som behövs är ett inloggningskonto. Akademisk kvart strävar mot att förmedla andrahandsbostäder som har en skälig hyresnivå. Akademisk kvart håller sig ständigt updaterade om bostadsmarknaden i Stockholm.

Lappis

Lappis.org bildades 2003 av utbytesstudenter som bor på Lappis för att samla alla annonser om att hyra ut rum, sälja saker, söka efter vänner samt för att hitta resepartners. Via sidan kan man få möjlighet att hyra studentlägenheter i andrahand under en kortare tid.

SSSB

Stockholms studentbostäder (SSSB) grundades 1958 av Stockholms studentkårers centralorganisation (SSCO). SSSB har i uppdrag att tillhandahålla bostäder för studenter som är medlemmar i en SSCO-ansluten studentkår och erbjuder Stockholms studenter ett trivsamt och prisvärt studentboende. För att stå i SSSB:s (Stockholms studentbostäder) bostadskö behöver du vara medlem i en studentkår. (Med undantag att du kan stå i kö 90 dagar innan du måste bli medlem i en studentkår.) Du kan enbart vara medlem i GIH:s Studentkår om du studerar vid högskolan, du kan alltså bli medlem när du registrerats vid GIH ( i slutet på augusti)

Hyrabostad.se

Alla lediga lägenheter i Stockholms län. Gratis att använda!

jagvillhabostad.nu

En sida som riktar sig mot unga bostadssökande som tröttnat på bostadsbristen och vill göra något åt den. Sajten är fullspäckad med matnyttig info för den som letar bostad. Här finns information om vad som kan vara bra att tänka på så väl som en lång kontaktlista till både privata och offentliga bostadsvärdar i stockholmsområdet.

Svenska bostäder

Svenska bostäder förmedlar ca 750 studentbostäder i Stockholmsområdet till högskolestudenter, utbytesstudenter och högskole- och gästforskare. Studentbostäderna förmedlas genom ett kösystem där du kan stå i maximalt 2 år.

Bostadsförmedlingen Stockholm

Stockholms stads bostadsförmedling är Stockholms stads bostadskö som förmedlar hyresrätter i hela Stockholmsregionen. De förmedlar vanliga hyresrätter, student- och ungdomslägenheter. Kötiderna varierar beroende på utbud, område och hur aktiv den som söker själv är.