Välkomna tillbaka till en ny sprakande termin vid GIH!


Vi på kåren är taggade för en ny termin och har planerat flera olika aktiviteter för att det ska bli så roligt som möjligt för er här på GIH. En paus behövs alltid mellan studierna, men vi finns självklart med under studierna om ni har några funderingar. Under september kommer följande aktiviteter ske: kårfrukost, invigningspub och barometer. OBS ändrat datum för barometer se Facebook eventet. länk till eventet. För mer info om kommande event håll koll på våra sociala medier.

Flytten till Tegelhögen

Likt många har märkt har vi flyttat till nya lokaler, mer specifikt Tegelhögen. När ni går in genom entrén så tar ni höger och där sitter vi! Vi är inte helt i ordning ännu, men vi närmar oss vårt mål. Missa inte heller att om ni går ned en våning hittar ni den nya mässen, där finns det ett grupprum som ni kan boka via kårexpeditionen och det finns även ett grupprum högst upp i huset som bokas via receptionen. Vi hoppas verkligen ni kommer uppskatta den och om det skulle vara något ni funderar över får ni gärna berätta det för oss!

Invigning av Mässen

Nya mässen måste såklart invigas! KM kommer ordna en invigningspub, eventet kommer läggas ut på både på Studentkårens och på KM:s egna Facebook-sida. Tyvärr får endast 50 personer vara i lokalen åt gången på grund av Folkhälsomyndigetens rekommendationer och då gäller först till kvarn!

Andrahandsbokhandeln

Vi öppnar upp vår egna andrahandsbokhandel, vilket betyder att ni kommer att kunna lämna in och köpa andrahandslitteratur hos oss. Regler m.m. hittar ni hos på kåren. Det som är viktigt att veta är att vi endast tar emot 75 böcker för andrahandsförsäljning till att börja med. Först till kvarn! All kurslitteratur ska vara relevant för den nuvarande terminen.

Kurslitteratur

Vi har köpt in massor av kurslitteratur till er. T.ex. orienteringsböcker, biomekaniken, simlärarbocken, sport management och mycket mer. Vi säljer litteraturen mycket billigare för våra medlemmar och billigare än ledande aktörer på marknaden.

Medlemskap vid Studentkåren

Glöm inte att uppdatera ert medlemskap vid Studentkåren. Ni kan antingen göra det via den här länken eller så är ni välkomna förbi den nya kårenexpeditionen. Varför ska du bli medlem? Mecenatkort, bostadskö via SSSB , gratis tillgång till flera av våra event, billigare kurslitteratur, kläder, billigare entré till KM:s event och billigare medlemskap i GIH IF. Vi är här för dig under din studietid på GIH.  

Insparcsgruppen 2020

Än är inte insparcen över och vi kan varmt rekommendera att spana in deras egna Facebook-sida för mer info om kommande aktiviteter, Facebook-sida.

Studenthälsan

Nu har Studenthälsan börjat köra igång sitt arbete igen och de har snart en kurs i ACT. Vi tror att alla skulle tjäna på att ta denna kurs. Passa på och glöm inte att det även finns möjlighet för att boka in individuella samtal vid behov. Det kan se ut som det inte finns några lediga tider, men de lägger sporadiskt upp nya tider. Därav rekommenderar vi starkt att ni alla tittar in Studenthälsan och deras olika fantastiska kurser i allting från mindfulness till stresshantering!

Allmännyttig information:

  • Studenter får inte parkera vid GIH, använd istället närliggande parkeringar. Ex. vid Valhallavägen eller Sophiahemmet
  • Styrelsen för Kungl och Hvitfeldtska stiftelsen delar årligen ut stipendier till  studerande vid universiteten och högskolorna i Sverige. Mer information om Stiftelsen finns på vår hemsida www.hvitfeldtskastiftelsen.se
  • Undervisning och examinationer: GIH följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vänd er till er kurs- och delkursansvarig för att veta vad som gäller. Var även uppmärksam om det sker förändringar i schemat från fysisk närvaro till digital närvaro.
  • Gymmet: är öppet igen som vanligt, men med restriktioner: Det får maximalt vara 6 personer i lokalerna och man ska tvätta av varje maskin efter användning. Om detta inte efterföljs kommer gymmet att stängas! Vaktmästeriet kontrollerar att reglerna uppföljs.
  • Resturangen: De har äntligen öppnat och ni kan nu köpa mat i restaurangen vid GIH. Men det finns specifika ordningsregler, ta rätt trappa och ta ansvar för att minska smittspridningen!

Må bäst,

Studentkåren

Telefon: 08-120 53 888

E-post: Info@karen.gih.se

Följ oss på Facebook