GIH IF FINNS TILL FÖR DIG SOM INTE KAN FÅ NOG AV LEK, TRÄNING OCH SPORTANDE OCH SOM GÄRNA ENGAGERAR DINA MEDSTUDENTER I OLIKA SPORTER OCH TÄVLINGAR

GIH IF är GIH:s studenters egen idrottsförening som är skapad av studenter för studenter. GIH IF är en egen förening som anordnar och representerar högskolan i en rad studenttävlingar. Tidigare var GIH IF en del av studentkåren, då kallad idrottsutskottet, men är nu en fristående förening men med en stark koppling till studentkåren. GIH IF arrangerar bland annat skolans klasstävlingar, barrometrar, den årliga GIH kampen som utkämpas mot rivaliserande GIH Örebro och har ett antal idrottsgrupper att delta i.

I och med alla tränings- och idrottsintresserade studenter i skolan finns det ett stort intresse av att kunna träna och röra på sig under skoltid. Det är här GIH IF: Idrottsgrupper kommer in. Idrottsgrupperna är till för dig som vill syssla med din favoritidrott i skolan, testa någon ny idrott eller bara vara med och träna och ha kul. Under de senaste åren har vi kontinuerligt spelat/tränat handboll, fotboll, innebandy, löpning och volleyboll ca 1 gång i veckan under ”lunchtid”. Idrottsgrupperna är till för ALLA medlemar i GIH IF och syftet är att träna och ha kul.

​Varje idrottsgrupp har en person som är ”ledare” för gruppen. Ledarens funktion är att boka tider i idrottshallen eller utomhus om så är fallet. Ledaren tar också närvaro på alla studenter som deltar under passet för att GIH IF ska få LOK-stöd (pengar) för varje person som deltar och samtidigt är med i GIH IF. Du hittar mer information om grupperna på GIH IF:s facebook och kan självklart kontakta GIH IF om det är någon grupp du känner saknas som du vill leda!

Varje år går även den prestigeladdade GIH-kampen av stapeln, där GIH Stockholm och GIH Örebro gör upp om vilken högskola som vinner den ärofyllda vandringspokalen för ett år. Skolorna ansvarar för kampen vartannat år och den skola som har hemmaplan väljer vilka grenar som utförs. En del traditionella grenar återkommer, medan andra mer udda grenar också kan överraska gästerna. Kampen pågår en hel dag och avslutas med gemensam middag med prisutdelning och efterföljande festligheter.

Barometer

GIH IF står som arrangör för barometrarna och bestämmer tävlingens utformning. Tävlingens grundtanke är att skapa en gemenskap i- och mellan klasserna, Tävlingen sker klassvis och det går att vara få eller många, det spelar ingen roll. (regler om antal kan ges för olika barometrar). Varje Barometer brukar ha ett särskilt tema och det går att vinna extrapoäng genom bästa utklädnad. Under ett läsår skall klassen samla så många legobitar som möjligt. Efter alla barometertävlingar, cirka nio stycken, fastställs ordningen och den klass med mest legobitar vinner.

Poäng ges i legobitar enligt nedanstående system. Bitarna staplas sedan på hög för respektive klass. (se staplarna i Studentkårens kansli på plan 3 i huvudbyggnaden.)

  • en legobit för deltagande
  • två legobitar för bästa utklädnad (temavinst)
  • en legobit för näst bästa utklädnad
  • en extra legobit för tredjeplats
  • två extra legobitar för andraplats
  • tre extra legobitar för seger
  • en extra legobit för Fair play

Det går därigenom att tilldelas 7 legobitar totalt på en barometer.

Rasmus

​Kontakt

Om du vill vara med och engagera dig i GIH IF, som ledare för någon aktivitet eller ledamot i styrelsen så kontakta ordförande Rasmus Engström på rasmus.engstrom@student.gih.se