Aktiviteter och Covid-19 vid GIH

Skidresan

Mitt namn är Rasmus Carlbaum och jag går i L5A. Jag och min snowboardpolare Kittiphat Chaphikul, som också går i L5A, har tagit på oss att anordna den årliga skidresan på GIH. Eftersom det pågår en pandemi i allra högsta grad, har vi funderat på vart vi studenter skulle tycka va roligt att åka. Alperna är ju aldrig fel men i detta läge tror vi att det är bäst att hålla oss på hemmaplan. Vi har därför siktat in oss på Åre där GIH var förra året. Vi som var med på den resan kan säkerställa att både skidåkningen och det sociala var mer än roligt. Detta år kommer studentveckan i Åre vara under vecka 3,4 och 5. Vi tror att vecka 3 (17-21 jan) är den bästa veckan för studiernas skull men vi kommer självklart lyssna på er vilken vecka ni tycker passar bäst. Eftersom det är en studentvecka så är priserna där efter. Det som ingår är boende centralt i Åre, liftkort för 5 dagar och skiweek festivalband. Kostnaden för det kommer hamna runt 2500 kr. Observera att resan till och från Åre ingår inte i detta pris. Att resa med tåg upp till Åre fungerar perfekt då tåget stannar mitt inne i centrala Åre. Eftersom snön är på väg och klockan tickar så behöver vi veta hur många som är taggade och vill följa med för att kunna gå vidare med vår bokning. Vi kommer att sitta nere i ”gamla” mässen, alltså nedanför biblioteket och receptionen, nästa vecka på onsdag 21 oktober kl. 11:00-13:00 och dagen efter, torsdag 22 oktober kl. 10:15 – 12:00 för att svara på eventuella frågor och funderingar. Vi kommer redan där att ta emot anmälningar för er som vill hänga med. 

Har ni redan nu frågor så tveka inte att höra av er till någon av oss! 

Rasmus Carlbaum

0707404274, rasmus.carlbaum@student.gih.se 

Kittiphat Chaphikul

0703008473, kittiphat.chaphikul@student.gih.se

GIH IF informerar

Barometer och AW

Det är dags för årets andra barometer, en halloween- barometer à la fotbollstennis! Efteråt ses vi i mässen, då det blir AW 😃

Dock kommer barometern se lite annorlunda ut, pga rådande omständigheter. Det kommer att bli mer en ”sportaktivitet” istället för att tävla klassvis i en barometer. Vi tycker såklart att detta är tråkigt, men får göra det vi kan för att hitta på någonting.

Upplägget ser ut som följande:

– Vi kommer max ta in 50 personer i lokalen. Här gäller först till kvarn och räkning vid dörren(GIH IF & KM inräknade).

– Uppdelning av lagen sker på plats. Sedan spelar vi en turnering i fotbollstennis.

– Temat är halloween (självklart klär ni ut er!)

– Vinnaren vinner självfallet ett finfint pris.

– Även ett pris för bästa utklädnad delas ut!

– KM kommer att finnas på plats för försäljning av dryck.

– KM kommer efteråt att anordna en AW i mässen. De som deltagit på barometern har förtur.

Boka in den 30/10 i kalendern, så hoppas vi att vi ses där. Ta hand om er så länge! 😃

Studentundersökning GIH 2020

GIH tillsammans med studentkåren vill undersöka studieklimatet på GIH. GIH och kåren har därför tagit fram den här undersökningen av studenternas psykosociala och fysiska studiemiljö som en återkommande åtgärd från GIH:s sida. Enkäten är helt anonymiserad. 

Du svarar via länken: https://sunet.artologik.net/gih/Survey/503

Syftet med undersökningen av studiemiljön är att öka kunskapen om studenternas åsikter om GIH:s studiemiljö och skall ligga till grund för förbättringsåtgärder för dig som student vid GIH.

Ditt svar betyder mycket. Vi hoppas att du ska dig tid att besvara frågorna. Du kan svara på enkäten mellan 15:e oktober till och med 5:e november.

Studenthälsans har flera aktiviteter på g nu i oktober.

Vi har en helt ny gruppaktivitet på zoom: Minska stress med mindfulness och Qigong, som har startdatum om 2 veckor, 22/10.

Extra aktuellt just nu när många studenter upplever ökad stress pga. hemstudier mm. Här är länken till info på hemsidan:

https://www.su.se/kalender/minska-din-stress-med-mindfulness-och-qigongr%C3%B6relser-1.519643

Glöm inte!

Att läsa Per Nilssons (rektor) e-mail där ni får information om covid-19 vid GIH.

Men inte heller att:

  • Tvätta händerna regelbundet
  • Hålla avstånd
  • Ha tomma stolar emellan er vid sittande umgänge och grupparbeten, 1 meter är en bra riktlinje.
  • Stanna hemma vid symptom

Om ni vill ha mer information om vad som gäller i dessa tider rekommenderar vi att ni går in på: https://www.gih.se/OM-GIH/Aktuellt/Information-om-coronaviruset-till-medarbetare-och-studenter/

Vänligen,

Kårstyrelsen